Sütőtökleves (3)
Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg sütőtök, tej, vaníliás cukor, cukor v. édesítőszer, fahéj
Elkészítése:
A sütőbe toljuk be fél órára, majd vájjuk ki a tök belsejét. A kinyert masszát kevés tejjel, vaníliával, kevés cukorral vagy édesítőszerrel pürésítsük össze botmixer segítségével.
Fahéjjal megszórva különleges ízvilágot érhetünk el.
Káposztaleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1,5 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg vöröshagyma, 1 g pirospaprika, 1 dkg só, 4 dkg zsír
Elkészítése:
A savanyú káposztát 1,5 liter vízben puhára főzzük.
A füstölt szalonnát kockára vágjuk, lepirítjuk. A kolbászt karikára vágjuk, a szalonnával együtt a levesbe tesszük és megsózzuk.
Lisztből és zsírból rántást készítünk, finomra vágott hagymát, pirospaprikát teszünk bele, kevés hideg vízzel felöntve a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk.
Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük.
|