Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Zöldborsókrémleves retekkel

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fejtett zöldborsó, 20 dkg krumpli, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 12-16 szál snidling, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín, só, bors

Elkészítése:

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a 8-10 cm-es zöldjével együtt kisebb darabokra vágott újhagymát és az áttört fokhagymát.

Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk.

Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a zöldborsót, és mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (20 perc).

A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót és félretesszük a díszítéshez.

A levest összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd 4 kiskanál kivételével a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

Csészébe vagy mély tányérba szedjük, belekeverjük a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk a retekkockákat és a félretett zöldborsót, majd snidlingszálakkal díszítve tálaljuk.

Fűszeres fehérrépasült

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zsenge fehérrépa, 2 ágacska friss koriander, 15 dkg liszt, 1 kiskanál currypor, 1 tojás, 10 dkg vaj, kevés őrölt fahéj és cukor, olívaolaj, ízesítéshez só, bors

Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, kevés borsot és cukrot. Majd hozzáöntök fél pohár hideg vizet, és hozzáütöm a tojást, közben kézi habverővel állandóan kevergetem. A végeredmény egy nem túl sűrű tészta lesz.
 
Ha kész, meghámozom, felkarikázom és 8 részre osztom a fehérrépát.
 
Egy serpenyőben felforrósítom a vajat és néhány csepp olajat. Az első adagnyi répát belemártom a tésztába, majd kissé lecsöpögtetem, és rögtön a serpenyőbe teszem. Ügyeljünk rá, hogy minden oldala aranybarnára süljön! Hasonlóan járok el a fennmaradó répaadaggal is.
 
Amikor minddel elkészültem, megszórom apróra vágott korianderrel, és tornyokba halmozva tálalom.

Luca-napi boszorkánykrém

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cukrozott gesztenyemassza, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl rum, 2 dl tejszín, 1 kg alma, 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor; a tetejére: tejszínhab, babapiskóta

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a vaníliás cukorral, a rummal és a tejszínnel összedolgozzuk.

Az almákat megmossuk, kivájjuk a magházukat, majd tepsiben megsütjük őket. Kihűlés után kiszedjük a húsukat, a tojásfehérjével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot.

Egy kerek tálra ujjnyi vastagon felkenjük a gesztenyemasszát, majd rá az almahabot, majd újra gesztenyét. A tetejét tejszínhabbal és félbetört babapiskótával díszítjük.

Jól lehűtve kínáljuk.

Halfasírt színes pürével

Hozzávalók 4 személyre: A halpogácsához: 40 dkg tengeri hal, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 2 tojás,  zsemlemorzsa, szerecsendió, vaj, petrezselyem, őrölt bors, só; A püréhez: 60 dkg főtt burgonya, 1 evőkanál margarin, tej, 20-20 dkg főtt, áttört sárgarépa és parajpüré, 2-2 evőkanál tejföl és finomra vágott petrezselyem, só

Elkészítése:

A halhúst sós vízben megfőzzük, kihűtjük, és apró darabokra tördeljük. Hozzákeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, a tojásokat, 3 evőkanál olvasztott vajat, és zsemlemorzsát. A fűszerekkel ízesítjük. Lapos pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és vajban megsütjük.

A főtt krumplit pépesre törjük, margarinnal, tejföllel, sóval, és tejjel összekeverjük. Három részre osztjuk, majd külön-külön sárgarépával, spenóttal és petrezselyemmel összeturmixoljuk.

A színes püréket a meleg halfasírtok mellé tálaljuk.

Zöldborsó-raguleves csurgatott tésztával

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 30 dkg sertéscomb, 3 ek. olaj, 1 dkg liszt, 1 mk. fűszerpaprika, 1 ek. petrezselyem; a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt

Elkészítése:

A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk az apró kockákra vágott húst. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk.

Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva a fűszerpaprikát is belekeverjük.

Hozzáöntünk kb. 1 liter vizet és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a felszeletelt répát, majd 10 perc múlva a borsót és a karikára vágott pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Az egészet puhára főzzük.

A tésztához a tojást jól kikeverjük a liszttel, sóval és belecsurgatjuk a levesbe. Készre főzzük.

Joghurttorta (Marsi Anikó - Vacsoracsata)

Hozzávalók: 1/2 kg eper, 2 pohár natúr joghurt, 1 csomag zselatin, tejszín, citromhéj

Melegítsük fel a tejszínt, majd rakjuk félre egy kicsit hűlni. Aztán keverjük csomómentesre a joghurttal és a zselatinnal. Reszeljünk bele egy egész citrom héját.

Vágjuk fel az epret apró darabokra, szórjuk egy formába és öntsük hozzá a masszát, majd rakjuk be a hűtőbe.

Hagyjuk állni két-három óráig és ízlés szerint tálaljuk.

Rakott krumpli gazdagon (Marsi Anikó - Vacsoracsata)

Hozzávalók: 8-10 db tojás, 2 kg krumpli, 1 l tejföl, 1/2 kg szárazkolbász, 1/2 l biotej, vaj

Az elkészítési mód ugyanaz, mint egy hagyományos rakott krumplinál.

A tepsit kenjük ki sok vajjal, rakjuk bele a felkarikázott főtt krumplit, kolbászt, főtt tojást és a tetejére pedig a tejfölt. Majd még egyszer rakjuk bele ugyanezt és tegyünk a tetejére tejfölt, aztán locsoljuk meg biotejjel.

Figyeljünk arra, hogy a tej mindenhová eljusson a rétegeken belül. Majd rakjuk be a sütőbe és süssük pirulásig.

Pulykanyakleves (Marsi Anikó - Vacsoracsata)

Hozzávalók: 1 csomag répa, zellerzöld, petrezselyem, karalábé, 1 vöröshagyma, vegeta (ételízesítő), 8-10 db pulykanyak, só, bors

Pucoljuk meg az összes zöldséget, de ne vágjuk fel, hanem egyben rakjuk bele egy nagy fazékba.

Tegyük hozzá a pulykanyakat és az összes maradék hozzávalót.

Főzzük készre és ízlés szerint ízesítsük.

Zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre: 30-40 dkg cukkini (vagy tök), 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 közepes burgonya, só, bors, pirospaprika, ételízesítő, liszt, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
 
Elkészítése:
 
A reszelt cukkinit összedolgozunk az apróra vágott vöröshagymával, az áttört fokhagymával, a reszelt burgonyával, és kevés sóval, borssal, pirospaprikával és ételízesítővel fűszerezzük.
 
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy fasírtgolyókat tudjunk belőle formázni.
 
A fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Kókuszos madártej

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 1 l tej, 25 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 dkg vaníliás pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor
 
Elkészítése:
 
A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
 
A tejből 1 decit félreteszünk, a többit a vaníliás cukorral felforraljuk, és kanállal beleszaggatjuk a kemény habot. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal tálba szedjük.
 
A félretett hideg tejjel elkeverjük a tojássárgákat, a maradék cukrot és a pudingport, majd állandó kevergetés mellett a forrásban lévő tejhez öntjük és sűrűre főzzük.
 
Amikor kihűlt, tálba szedjük, és rárakjuk a habgaluskákat.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!