Fűszeres fehérrépasült Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zsenge fehérrépa, 2 ágacska friss koriander, 15 dkg liszt, 1 kiskanál currypor, 1 tojás, 10 dkg vaj, kevés őrölt fahéj és cukor, olívaolaj, ízesítéshez só, bors
Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, kevés borsot és cukrot. Majd hozzáöntök fél pohár hideg vizet, és hozzáütöm a tojást, közben kézi habverővel állandóan kevergetem. A végeredmény egy nem túl sűrű tészta lesz.
Ha kész, meghámozom, felkarikázom és 8 részre osztom a fehérrépát.
Egy serpenyőben felforrósítom a vajat és néhány csepp olajat. Az első adagnyi répát belemártom a tésztába, majd kissé lecsöpögtetem, és rögtön a serpenyőbe teszem. Ügyeljünk rá, hogy minden oldala aranybarnára süljön! Hasonlóan járok el a fennmaradó répaadaggal is.
Amikor minddel elkészültem, megszórom apróra vágott korianderrel, és tornyokba halmozva tálalom.
|