Zöldséges pulykatekercs Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell, 8 szelet marinált pirospaprika, 4 cukkini, 3 burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, kevés reszelt parmezán, kevés zsemlemorzsa, olívaolaj, só, bors, száraz fehérbor
A pulykát kiklopfolom, besózom, megborsozom. A paprikát felszeletelem, a cukkinit apróra vágom, majd mindkettőt megpirítom egy serpenyőben kevés olajon. Sóval, borssal ízesítem.
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, összetöröm, és a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt parmezánnal, valamint a zúzott hagymával összekeverve pürét készítek belőle. Ezt a tölteléket elkenem a húson, a tetejére újabb zöldségréteget teszek. Feltekerem a pulykát, alaposan körbekötözöm spárgával, és kevés olajjal meglocsolva elkezdem sütni a pecsenyét egy nagyobb edényben. Közben fehérborral és pecsenyelével locsolgatom. Szeletelve kínálom.

Az egyben sült húsokhoz a legfinomabb köret egy friss saláta!
|