Rakott sárgarépa
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sárgarépa, 2 dl tejföl, 25 dkg reszelt sajt, diónyi vaj, só
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk, és kuktába a rácsra fektetve megsózzuk, majd 1,5 deci vizet aláöntünk. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 5-6 percig hagyjuk a tűzön.
Mély tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleterítünk egy réteg sárgarépát, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére tejföl és sajt kerüljön. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetejére rá nem olvadt.
Köretként és önálló ételként egyaránt jó.