Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2013.

Párizsival töltött tojás

Hozzávalók: tojás, párizsi, vaj, mustár, só, őrölt bors

Elkészítése:

A főtt tojásokat félbe vágjuk és a sárgájukat kiszedjük. Áttörjük, sóval, borssal, mustárral, vajjal és pépesre vágott (vagy darált) párizsival elkeverjük. Visszatöltjük a félbevágott tojásokba.

Tartármártással áthúzva tálaljuk.


HIDEGKONYHA

Spárgakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg borjú- vagy sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 50 dkg friss vagy 30 dkg konzerv spárga, 1 dkg cukor, 6 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg só, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 1 db zsemle

Elkészítése:

A csontot és a zöldséget 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük. A megtisztított spárgát összevágjuk, a leszűrt levesben puhára főzzük és cukorral ízesítjük.

4 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel és tejjel felöntjük, a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk, majd pürésítjük.

Tálalás előtt a tejszínt a tojássárgájával habverővel elkeverjük és a nem forró levesbe öntjük.

Kockára vágott zsemlét 2 dkg vajban megpirítunk és tálaláskor a levesbe tesszük.


LEVESEK

Garnélás quiche

Hozzávalók kb. 12 szelethez: a töltelékhez: 250 g gyorsfagyasztott garnéla, 100 g újhagyma, 3 tojás, 125 ml tejföl, 4 ek. tej, 2 ek. piros pesztó, só; a tésztához: 300 g búzaliszt, 1 cs. Dr. Oetker Expressz Élesztő, 1 kk. só, 1 tojás, 200 g Gouda sajt (reszelve), 125 ml tej, 100 ml napraforgóolaj; továbbá: 2 ek. zöldfűszer keverék, 2 ek. búzaliszt

Elkészítése:

Az újhagymát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A garnélát a tasakon feltüntetett utasítás szerint felolvasztjuk. A sütőtormát (kb. 28 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

A töltelékhez egy keverőedényben a tojást elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a tejet és a pesztót, majd hozzáadjuk az újhagymát és a garnélát, ízlés szerint sóval ízesítjük.

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. A massza 3/4 részét a sütőformába tesszük, és a forma aljához és széléhez simítjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta.

A maradék tésztához hozzágyúrjuk a zöldfűszereket és a lisztet, elnyújtjuk, majd a díszítéshez különböző motívumokat szaggatunk belőle. A motívumokat a tésztára helyezzük.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t megsütjük. Sütés után még melegen tálaljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc


RÁK

Rakott csirkemell brokkolival

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 60 dkg csirkemell, 1 kis fej brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 pritaminpaprika, 20 dkg reszelt sajt, kevés rozmaring, lestyán, bazsalikom, petrezselyem, só

Elkészítés:

A leöblített húst vékony szeletekre szeljük, besózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. A meghámozott burgonyát és répát vékony karikákra szeljük. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk.

Egy nagyobb tűzálló tál alját megkenjük olajjal. Erre teszünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, majd tovább rétegezzük hagymával, hússal, répával, brokkolival, pritaminpaprikával felváltva. A rétegeket sózzuk, fűszerezzük, és megszórjuk reszelt sajttal. Így haladunk rétegenként, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, lefedjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 90 percig sütjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a felesleges levet kissé felszívja, majd tányérra adagolva kínáljuk.


CSIRKEMELL

Gyömbéres sertéskockák vörösborban

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 5 dl + 5 ek. étolaj, 20 g friss gyömbér, 1 tk. étkezési keményítő, 80 ml szójaszósz, 12,5 ml vörösbor, 20 g kandiscukor, 500 ml forró húsleves, 1 tk. só

Elkészítése:

A húst öblítsd le, itasd le és vágd kockákra. A sárgarépát tisztítsd meg és kockázd fel. A forró wokot olajjal kétszer öblítsd ki, forrósíts fel benne 5 dl olajat, süsd benne a húskockákat két percig állandó rázás, forgatás mellett. Vedd ki és csepegtesd le. A fennmaradt olajat tedd félre.

A forró wokot kevés étolajjal újra öblítsd ki kétszer, 5 evőkanál olajat forrósíts fel benne, a meghámozott gyömbért ebben süsd át. A húskockákat adagonként tedd bele, add hozzá az étkezési keményítőt, és az egészet süsd két percig.

Öntsd rá a szójaszószt, tedd bele a répakockákat, és az egészet lefedett wokban párold két percig.

Add hozzá a vörösbort, a kandiscukrot és a húslevest, és  30 percig gyöngyözve főzd. Sózd meg, és forrón tálald. Rizst kínálhatsz hozzá.


SERTÉSTARJA, ÁZSIAI

Citromszelet

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojássárgája, tej; a krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs. tejszínes pudingpor, 4 dl tej, 1 egész citrom leve; lekvár; a mázhoz: 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor

Elkészítése:

A tésztához valókat kevés tejjel összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle.

A pudingport a szokásos módon felfőzzük a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg a cukorral habosra kevert margarint. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, beborítjuk a második lappal, amelyet tetszés szerinti lekvárral vonunk be, erre jön a harmadik lap és a maradék krém. Beborítjuk a negyedik lappal és bevonjuk a mázzal, amelyhez a tojásfehérjét gőzfürdőben felverjük a porcukorral.

A tetejét reszelt csokival is díszíthetjük.


TEPSIS SÜTI

Húsleves gazdagon

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhalábszár, 60 dkg marhacsont, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zellergumó, 2 közepes krumpli, 3 paradicsom, 20 dkg tisztított zöldborsó, 15 dkg morzsolt kukorica (konzerv), 2 ek. olaj, 2 babérlevél, 5 szem bors, 10 dkg árpagyöngy (gersli)

Elkészítése:

Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a kisebb kockákra vágott húst barnára pirítjuk benne. 2,5 liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot és a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük.

A gerslit egy szűrőben folyó vízzel leöblítjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon 40 percig főzzük.

A kétféle répát, a zellert, a krumplit, a paradicsomot, a borsót és a kukoricát is a léhez adjuk, és puhára főzzük.


LEVESEK

Lusta asszony rétese

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 50 dkg túró, 1/2 citrom héja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 db tojás

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálban a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport.

Kenjük ki egy tepsi alját és széleit vajjal, majd öntsük a keverék felét a tepsibe. Morzsoljuk rá a reszelt citromhéjjal elkevert túrót, majd helyezzük a túróra a vajat. Borítsuk be a vajas-túrós réteget a maradék lisztes keverékkel.

A tejben keverjük el a tojásokat, majd öntözzük meg a lisztes keveréket vele. 160 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.


RÉTES

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak