RÁK : Ráknyárs pestos farfalle tésztával, salátával (Szily Nóra - Vacsoracsata) |
Ráknyárs pestos farfalle tésztával, salátával (Szily Nóra - Vacsoracsata)
Hozzávalók: fejenként 4db 16-20-as méretű rákfarok, 1 gerezd fokhagyma, grill fűszersó, koriander, Pesto: fél deci olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, fél marék fenyőmag, 1 marék friss bazsalikom levél; 5-6 dkg parmezán, só, bors, farfalle tészta, néhány szelet színes kaliforniai paprika, madársaláta, ruccola saláta, díszítéshez néhány koktélparadicsom
Elkészítési mód:
A megpucolt rákfarkakat leöntjük olívaolajjal, megszórjuk a fűszersóval, friss korianderrel és az összeaprított fokhagymával – hagyjuk pácolódni, majd pálcára fűzve serpenyőben sütjük készre, ami néhány perc csupán!
A pestohoz a hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk, a lényeg, hogy jó sűrű legyen – közben érdemes kóstolgatni.
A tésztát sós vízben félpuhára főzzük, majd olívaolajon az apróra vágott kaliforniai paprikával összeforgatjuk, és a tálalás előtt a pestot is hozzáadjuk. (Kis pestot tegyünk félre, mert azzal díszíthetjük a tányért.)
A salátához egy-egy adag madársalátát és ruccolát nyakon öntünk olívaolajjal, kis balzsamecettel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és néhány félbe vágott koktélparadicsommal tálaljuk.
|