MARHAFAROK : Vagdalt hús káposztával, csokoládéval |
Vagdalt hús káposztával, csokoládéval
Hozzávalók: a fasírthoz: 1 marhafarok, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 hagyma, 1 pohár vörösbor, só, bors, 25 dkg sertéscseplesz, 2 dkg petrezselyem a káposztához: 2 dl borjúhúsleves, 2 dl marhahúsleves, 2 dl vörös portói, 20 dkg sült libamáj
A húst szétszedjük, egy lábosban megpirítjuk, hozzátesszük az apróra vágott zöldséget, és kicsit fehérítjük. Felöntjük a vörösborral, s amikor a bor elfőtt, vizet öntünk hozzá, és puhára főzzük.
Kicsontozzuk a farkat, késsel kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és még egyszer megöntözzük a főzőlével, hogy megpuhuljon. Hozzátesszük a petrezselymet, és szeletekre szabjuk.
A szeleteket belecsavarjuk a csepleszbe és előmelegített sütőben, 10 percig 200 fokon sütjük.
A mártáshoz a leveseket egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a portóit, s lassú tűzön addig főzzük, míg a fele el nem fő. Félretesszük.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk a májat, és összeturmixoljuk.
Vékonyra felszeleteljük a kelkáposztát, egy serpenyőben cukorban megfuttatjuk, olajat, balzsamecetet és sót teszünk hozzá.
A tálcára öntjük a mártást, rátesszük a húst a káposztával, és a csokoládéval díszítjük.
|