Ponty Danubius módon
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 80 dkg pontyfilé, 5 dkg vaj + a tetejére, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 2 ek. tejföl, 2 tojássárgája, citrom(lé), só, őrölt bors, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A filézett pontyot sós vízben majdnem puhára főzzük.
Közben 5 dkg vajból és a lisztből a tejjel besamelt készítünk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a nyers tojássárgákat.
Egy kivajazott tűzálló üvegedény alját kirakjuk főtt, karikákra vágott burgonyával. Erre fektetjük a halszeleteket, amelyekre néhány csepp citromot csepegtetünk. Az egészet bevonjuk a tojásos besamellel, vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, és egész vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. Meleg sütőben néhány percig sütjük.
|