CSIRKEMELL : Sajtos-tejszínes szószban sült csirkemellek sütőtökös krumplipürével (Nick Árpi, Vacsoracsata) |
Sajtos-tejszínes szószban sült csirkemellek sütőtökös krumplipürével (Nick Árpi, Vacsoracsata)
2010.04.17. 20:35
Hozzávalók 5 személyre: 2 kg csirkemell filé, 5 dl tejszín, 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg sajt, só, bors, 2 db sütőtök, 20 dkg vaj, 1 l tej, 2 kg burgonyai
Elkészítési mód:
A befűszerezett csirkemelleket (só, bors) letesszük egy tűzálló tálba, majd a tejszínes, sajtos keverékkel nyakon öntjük, sütőben megsütjük.
A sütőtököt megsütjük, a krumplit megfőzzük, majd a főtt krumplihoz keverjük a sült tököt, vajjal, tejjel pürésítjük.
|