Hagymás rostélyos
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csontos rostélyos szelet, 40 dkg vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 dl olaj, 5 dkg liszt, 2 evőkanál mustár, őrölt feketebors, só
Elkészítése:
A rostélyos szeleteket fólia alatt kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, megkenjük mustárral, és kevés olajjal meglocsolva 3-4 napon keresztül a hűtőben érleljük.
A karikákra vágott hagymát szálaira szedjük, kevés sóval meghintjük, és lisztbe forgatjuk majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
A rostélyos szeleteket kevés felhevített olajban gyorsan készre sütjük.
Tálaláskor a sült hagymát a rostélyosokra halmozzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, és sült hasábburgonyával körítjük.
|