Pulykasült joghurtos őszibarackkal
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet pulykamell, 1 dl olaj, só, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 4-5 dl natúr joghurt, 4-5 db sárga húsú őszibarack vagy szezonon kívül 1 nagydoboz hámozott őszibarack konzerv, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 dkg kristálycukor (ha cukrozott konzervből készítjük, akkor ez nem kell!)
Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük kb. 1 ujjnyi vastagságúra. Sózzuk és befűszerezzük (őrölt fehérbors, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg).
Egy tálba kevés olajat öntünk és a húsokat alaposan beleforgatjuk. A pulykaszeleteket kb. 30 percet, de ha tehetjük, akkor inkább 2-3 órát hagyjuk pácolódni.
Az őszibarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd 2-3 milliméteres szeletekre vágjuk. A joghurtot egy tálba öntjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot (ha kell).
A felszeletelt barackokat belerakjuk a joghurtba és finoman összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst forró serpenyőben kevés olajon megsütjük. Akkor jó, ha a hús belseje is már fehér színű.
Köret: zöldséges rizs.
|