SALÁTÁK : Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal |
Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal
Hozzávalók 4 személyre: 300 g alma, 300 g szárzeller, 300 g színes paprika, 5 dl joghurt, 1 dl olívaolaj, só, darált bors, 3 citrom leve, 40 g méz, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi 4 tojásos Orsó, 500 g pulykamell, 1 db tojás, 0,5 dl tej, só, 150 g reszelt sajt, 60 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát, és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet, és az olajt. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.
A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges fűszerezzük és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.
|