Mandulás torta (Dammak Jázmin, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 4 tojás, 4 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz, 17,5 dkg liszt, 2,5 dl tej, 50 dkg szilva, 1 teáskanál vaj a formához, 1 dkg mandulaforgács, só
Előkészítés:
A tojásokat az édesítőporral habosra keverjük. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, a tejet és végül 1 csipet sót. A tésztát letakarjuk, és a hűtőben 30 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kivesszük a magját. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát (vagy tűzálló tálat). A tésztát a formába öntjük, vágott felükkel felfelé belenyomkodjuk a szilvát, és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral.
|