Cseresznyés túrótorta
Hozzávalók: a tortaalaphoz: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor; a túrós töltelékhez: 1 kg cseresznye, 4 tojás, 1 kg tehéntúró, 1 csomag főzős vaníliapuding-por, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg cukor
Először a tortaalapot készítjük el: a vajat habosra keverjük a tojásokkal, és ehhez adjuk apránként a lisztet, a cukrot és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített, kb. 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A túrós töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét.
A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral.
A túrót áttörjük, simára keverjük, majd beleforgatjuk a pudingporral együtt a tojásos vajba.
Legvégül a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét és a magozott cseresznyét keverjük a masszához.
A sütőből kivett tortaalapra öntjük az egészet, és további 20 perc alatt készre sütjük.
Miután kész, lezárjuk a sütőt, de a tortát hagyjuk még bent 10-15 percig, nehogy összeesen a hideg levegőtől.
|