Mákkal töltött túrótorta
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 cs. vanillincukor; a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 4 dl tej, 1 cs. vaníliaízű pudingpor, 1 tojásfehérje, 3 dkg cukor; a tetejére: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 1 tojássárgája, 1,5 dl zsíros tejföl, 3 dkg étkezési búzakeményítő, 1 cs. vanillincukor, reszelt citromhéj
Elkészítése:
A töltelékhez keverd csomómentesre a pudingport és a cukrot egy kevés tejben. A maradék tejet forrald fel, keverd bele a pudingporos folyadékot, és főzd sűrűre. Keverd bele a darált mákot. Ha kihűlt, a tojásfehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd forgasd a pudingba.
A tészta hozzávalóit robotgéppel dolgozd morzsalékos tésztává. Valamivel többet nyomkodj egy kivajazott, 26 cm-es tortaforma aljába. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 15 percig, hagyd kihűlni.
Közben keverd össze az átpasszírozott tehéntúrót a tejföllel, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal. A krémet öntsd az elősütött tésztára, oszd el rajta a mákos pudingot, és szórd rá a maradék morzsalékos tésztát. Tedd vissza a sütőbe, és 180 fokon süsd további egy órát.
|