Habos-búzadarás túrótorta
Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró, 7 tojás, 15 dkg cukor, 17 dkg vaj, 8 dkg búzadara, 2-3 ek. citromlé, 1 citrom reszelt héja, a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
A túrómasszához keverd habosra a vajat robotgéppel a legmagasabb fokozaton. Apránként keverd bele a cukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. Egyenként keverd bele a tojásokat, mindegyikkel alaposan vegyítsd el. Több részletben keverd bele az átpasszírozott tehéntúrót, majd a búzadarát is. A masszát simítsd kivajazott, 28 cm-es tortaformába. Tedd előmelegített 180 fokos sütőbe, és kb. 60 perc alatt süsd meg.
Kikapcsolt, félig nyitott sütőajtó mellett hagyd állni fél órát, majd rácsra téve hagyd teljesen kihűlni. Tedd tálra, fektess rá sablont (például csipkés szélű tortapapírt), és szórd meg porcukorral.
|