Túrótorta (2)
Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 kk. szódabikarbóna, fél tasak sütőpor, só, fél citrom reszelt héja, 1,5 dl víz, 1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (vagy étolaj), 2 ek. méz. Töltelék: 50 dkg túró, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 5 ek. méz, 10 dkg mazsola. Máz: 20 dkg vaj, 10 ek. méz, 8 ek. karobpor (vagy kakaópor), 8 ek. tejszín
Elkészítése:
A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön-külön összekeverjük, majd összeöntjük és óvatosan csomómentesre keverjük. Olajozott kerek tortaformába öntjük, és kb. 180 ˙C-on 20 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük, a túrót szitán vagy krumplinyomón átpasszírozzuk, hogy krémszerűvé váljon, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Megtöltjük a tortalapot, majd félig lefagyasztjuk.
Amíg a torta kissé megdermed, elkészítjük a tortabevonatot, majd a tortát bevonjuk vele és visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal és karobporral díszítjük. Bevonat helyett karobbal is meg lehet szórni.
|