Epres katicabogár-torta
Hozzávalók: 2 tojás, 6 dkg + 1 csapott ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 7-8 dkg liszt, 1 enyhén púpozott tk. sütőpor, 1 tasak színtelen zselatin, 12 négercsók, 50 dkg félzsíros túró, 4 dl tejszín, 25 dkg eper, 1/2 tasak színtelen tortazselé, só, 2,5 db mogyorós desszert (Toffifee), 2 sóspálcika
Elkészítése:
A tojások fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 6 deka cukrot, és a vaníliás cukrot.
Beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A zselatint 10 percre 6 evőkanál hideg vízbe áztatjuk.
A négercsókok aljáról leválasztott ostyákat félbevágjuk. Az összetört négercsókokat a túróba vegyítjük.
A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk. Kanalanként belevegyítjük a túrókrémet, majd lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A piskótalap köré karimát pattintunk, kevés krémmel megkenjük, és a perem mentén ferdén beleállítjuk az ostyákat. A maradék krémet a tortára simítjuk, és 4 órára hűtőbe állítjuk.
Az epreket felszeleteljük, és egymást kissé fedve a torta tetejére rakjuk, hogy szárnyakat formázzanak.
A tortazselét az 1 kanál cukorral és 1,25 deci vízzel kevergetve felforraljuk, majd a szárnyakra csorgatjuk. 30 percre hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt a katicabogárnak a desszertből szemet és szájat, a sóspálcikákból csápot készítünk.
|