Hozzávalók: 65 dkg étcsokoládé, 8 dl tejszín, 2 dl whiskey-krémlikőr, 25-25 dkg vaj és cukor, 4 tojás, 10 dkg étkezési keményítő (Gustin), 25 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 tasak sütőpor, 0,5 dl feketekávé, 3 ek. sárgabaracklekvár, 15 dkg marcipánmassza, 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Felmelegítünk 3 deci tejszínt, és megolvasztunk benne 15 deka feldarabolt csokoládét. Magas falú keverőedénybe töltve 3 órára hűtőbe állítjuk.
A likőrt is felmelegítjük, és megolvasztunk benne 10 deka csokoládét.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat és 5 deka keményítőt.
A maradék keményítőt, a lisztet, a kakaót és a sütőport elvegyítjük a likőrös csokoládéval.
A tésztát margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformában, 175 fokon kb. 60 percig sütjük. Ha kihűlt, négy lapra vágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk a kávéval. A lekvárt a felső lapra kenjük.
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, majd vékonyra nyújtjuk, és a díszítéshez kiszúrunk belőle néhány csillagot. A maradék marcipánlapot a tortalappal megegyező méretűre nyújtjuk, és a lekvárral megkent lapra fektetjük.
Felaprítunk 40 deka csokoládét, és megolvasztjuk a maradék tejszínben. A tortakarimába foglalt alsó lapra locsoljuk a tejszínes csokoládé 1/3 részét, majd rátesszük a második lapot és a megmaradt folyékony csokoládé felét. A harmadik lapra simítjuk a többi krémet, és befedjük a marcipánnal bevont lappal. 2 órára hűtőbe állítjuk.
A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A marcipáncsillagokkal és bonbonnal díszítjük.