Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 1 tk. őrölt fahéj, csipetnyi só, 25 dkg margarin, 1 tojás, a töltelékhez: 20 dkg őrölt mák, 1,5 dl tejszín, 3 tojás, 7,5 dkg barna cukor, 3 ek. méz, 1 tk. őrölt fahéj, 20 dkg felaprított mogyoró, 10-10 dkg finomra aprított cukrozott narancs- és citromhéj, 1 tojássárgája, 1 ek. tej, 2 ek. porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A mákot felfőzzük a tejszínnel, majd hűlni hagyjuk.
A tojást a cukorral és a mézzel habosra keverjük. Beleforgatjuk a mákos masszát, a fahéjat, a mogyorót, a citrom- és narancshéjat. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát. A tésztát háromfelé osztjuk.
Az egyik adagot a forma méretére nyújtva a formába rakjuk. A másik adagból hosszúkás lapot formázunk, és a forma szélén egyenletes peremként a lap köré nyomkodjuk.
A máktölteléket a lapra simítjuk. A maradék tésztát 1 centi vastagra kinyújtjuk, és különböző méretű csillagot szúrunk ki belőle. A csillagokat kissé egymásra helyezve a töltelékre osztjuk. A tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.