Mini szőlőtorták
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vanillincukor, 1 tojássárgája vagy 1 doboz mirelit omlós tészta, A töltelékhez: 1 tasak zselatinpor, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1,5 dl édes bor, 2 kiskanál citromlé, 1 kg szőlő, 5 dkg vágott mandula
Az omlóstészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A zselatint 0,5-1 dl hideg vízbe áztatjuk.
Közben vízfürdőhöz vizet melegítünk, beleállítjuk a keverőtálat. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a bort, a zselatint és a citromlevet. Legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét keverjük a krémhez, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kis tortaformákat kiolajozzuk, a tésztát kinyújtjuk és a formácskákat kibéleljük. Megszurkáljuk villával és betesszük a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt elkészülnek.
Ha kihűlt, beletöltjük a tortácskákba a borhabot, rátesszük a megmosott, leszemezett szőlőt, a széleiket megszórjuk vágott mandulával.
|