Pudingos karamelltorta
Hozzávalók a tésztához: 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 3 tojás, 1 tasak csokoládéízű pudingpor, 12 dkg liszt, 1 púpozott tk. sütőpor, 3 ek. rum, 10 dkg reszelt csokoládé; a formához: margarin, zsemlemorzsa, a krémhez: 1 tasak karamellízű pudingpor, 2 ek. cukor, 4 dl tej, 3 dl tejszín, 2 ek. porcukor, 1 tasak habfixáló, 18 tejkaramella; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 2 dkg tortadara vagy reszelt csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, a rumot, a reszelt csokoládét, majd a masszát egy margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük.
A karamellás pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a kihűlt pudinggal, és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ad részével elkeverjük.
A megolvasztott csokoládét csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk. Ha megszikkadt, rásimítjuk a krémet és a hűtőbe tesszük.
A megmaradt tejkaramellával és a tortadarával megszórva kínáljuk.
|