Kókusztorta Sacher-tésztából
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 4 dkg porcukor, 12 dkg étcsokoládé, 4 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 16 dkg cukor, 12 dkg liszt; a kókuszhabhoz: 7 dl tej, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 3 dkg étkezési keményítő, 6 zselatinlap (= 1 dkg zselatinpor), 1 dl kókuszlikőr, 4 dl tejszín; a tetejére: baracklekvár, kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához a vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott étcsokoládét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből és a cukorból vert kemény habot. Rászitáljuk a lisztet, óvatosan belekeverjük, ezután a masszát tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hidegre tesszük.
A kókuszhabhoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a kókuszreszelékkel forrásig hevítjük, hozzáadjuk a cukrot meg az étkezési keményítőt, majd a még meleg krémbe belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a kókuszlikőrt. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a félkeményre vert tejszínhabot.
A tortalapot két lapra vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába, rásimítjuk a kókuszhabot, beborítjuk a másik tortalappal, enyhén rá is nyomjuk, majd a tortát egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap a tetejét bekenjük felmelegített baracklekvárral, megszórjuk kókuszreszelékkel és szeletekre vágva kínáljuk.
|