Citromfűvel készült sajttorta
Hozzávalók: Tészta: 11 dkg finomliszt, 1 csipet só, 5 dkg feldarabolt margarin; Töltelék: 5 dkg margarin, 2 evőkanál méz, 35 dkg krémsajt, 2 egész tojás, felverve, 6 evőkanál nagyon finomra vágott citromfű
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A tészta elkészítéséhez szitáld a lisztet és a sót egy edénybe, morzsold bele a margarint, és gyúrd össze, hogy kenyérbél állagú legyen. Ezután adj hozzá annyit vizet, hogy sima és tésztasűrűségű legyen. Nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy kb. 18 cm-es tortaformát. Süsd 15 percig, anélkül, hogy a sütő ajtaját közben kinyitnád.
A töltelékhez addig keverd a margarint, a mézet és a krémsajtot, míg simává és krémszerűvé nem válik. Öntsd bele a felvert tojásokat, és tedd bele a citromfüvet; közben állítsd a sütőt kisebb lángra (180 °C).
Öntsd bele a tölteléket a formába. A tortát addig süsd, amíg a töltelék aranysárga és szilárd nem lesz (45 perc).
Tejszínhabbal vagy joghurttal tálaljuk.
|