Bécsi kivitorta
Hozávalók: 25 dkg háztartási keksz • 5 dkg vaj • 0,5 dl süteményrum • 1 csomag vaníliaízű Aranka krémpor • 0,5 l tej • 25 dkg tehéntúró • 2 dl tejszín • 2 kivi • 1 csomag tortabevonó zselé.
Az apróra tört kekszet dolgozd össze az olvasztott vajjal, a rummal és kb. 2 dl tejjel. A kemény, formázható masszát egyengesd el egy kivizezett tortaforma alján.
3 dl tejjel készítsd el a vaníliakrémet, dolgozd össze a szitán áttört túróval, add hozzá a habbá vert tejszínt, és a keveréket simítsd a masszára.
A meghámozott, vékony karikákra vágott kivivel borítsd be sűrűn a krémet, és az elkészített tortazselével vond be a tetejét. Tálalásig dermeszd hűtőszekrényben!
|