Hozzávalók a krémhez: 2,5 dl tejszín, 4 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 15 dkg étcsokoládé; a habhoz: 5 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor; a tésztához: 4 tojás, 13 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, tk. sütőpor, 3 ek. olaj; a díszítéshez: kókuszpehely, 20 dkg szaloncukor, marcipánmassza
Elkészítése:
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a kakaóporral felforraljuk. Félrehúzzuk, és kevergetve megolvasztjuk benne a feldarabolt csokoládét.
A habhoz a porcukorral és a kakaóporral elkevert tejszínt kb. 1 percig főzzük.
Mindkét krémet hűlni hagyjuk, majd éjszakára hűtőbe állítjuk.
A tojásokat a kétféle cukorral krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd beledolgozzuk az olajat. Margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 150 fokon kb. 40 percig sütjük.
A kihűlt tortalapot keresztben háromfelé vágjuk. Az alsó lapot szaloncukorral kirakjuk, a krémesre felvert csokoládés tejszínnel megkenjük, és a második lappal befedjük. Rásimítjuk a tejszínből vert hab felét, majd rátesszük a harmadik lapot. A maradék habbal bevonjuk a tortát.
Oldalát kókuszpehellyel, tetejét a marcipánlapba burkolt maradék szaloncukorral díszítjük.