Meggyes-vaníliás torta
Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához: 1 előkészített, tetszés szerinti vastagságú ropogós tortalap;
a töltelékhez: 70 dkg meggykompót, 2 tasak piros tortazselé;
a tetejére: 5 dl tejföl, 5 dkg cukor, 4 dl tejszín, 2 tasak vaníliakrémpor, 4 ek. vanílialikőr (vagy helyette vaníliaöntet)
Elkészítése:
A meggyet szűrőn lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
Elkészítjük a tortazselatint a csomagoláson olvasható útmutató szerint a meggy levével. Belekeverjük a meggyet, hűlni hagyjuk.
Elkeverjük a tejfölt és a cukrot.
A tejszínt keményre verjük a vaníliakrémporral. Hozzáadjuk a tejfölt.
A meggyes masszát egyenletesen elosztjuk a tortalapon. Rásimítjuk a vaníliás tejszínt. Egy evőkanál hátával kis mélyedéseket nyomunk bele, és megtöltjük vanílialikőrrel.
|