Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12 dkg liszt, ½ tasak sütőpor; a krémhez: 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 10 dkg kakaópor, 20 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg mogyoró, 35 dkg kimagozott meggybefőtt, ½ dl rum, 10 dkg mazsola; a tetejére: porcukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Rászórjuk a sütőporral elkevert liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, majd a maradék lisztet. Óvatosan összedolgozzuk úgy, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott, kilisztezett 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, és nedves konyharuhában feltekerve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval folyamatos keverés közben felforraljuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és az egészet habosra keverjük.
A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót és aranybarnára pirítjuk. A forró grillázst kivajazott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, apró darabokra törjük.
A kakaókrémet elkeverjük a grillázzsal, a meggyel és a rumba áztatott mazsolával.
A krémet elsimítjuk a piskótán, szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük, amíg a krém teljesen megdermed.
A tetejét meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.