Hozzávalók a piskótához: 8 tojássárgája, 15 dkg cukor, citrom reszelt héja, 4 tojásfehérje, 8 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő; a krémhez: 15 dkg fehér csokoládé, 2 tojásfehérje, 3 ek. tej, 1 ek. rum, 1,5 dl tejszín, 12 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Rászórjuk a lisztet, és azt is beleforgatjuk. A masszát egy 30x40 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben a középső sínen 8-10 percig sütjük.
Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Betakarjuk egy másik, benedvesített konyharuhával és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásfehérjéket és a tejszínt külön-külön habbá verjük.
A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a rumot, majd a tűzről levéve óvatosan hozzákeverjük a felvert tojás-, majd a tejszínhabot.
A krém kétharmadával megkenjük a piskótalapot, feltekerjük, bevonjuk a maradék krémmel és villával becsíkozzuk. A süteményt ezután 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, hogy teljesen befedje a fatörzset.