Gesztenyekrémes tekercs
Hozzávalók: 8 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 40 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 4 dl tejszín, 45 dkg gesztenyemassza, 1 tasak vaníliás cukor, 3 ek. rum, 25 dkg kimagozott meggy (kompótból vagy mélyhűtött)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjéből a cukor folyamatos hozzáadásával habot verünk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a darált diót.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ujjnyi vastagon rákenjük a tésztát, és mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot a tejszínnel felverjük, összekeverjük a gesztenyepürével, a vaníliás cukorral, a rummal és a meggy felével.
A süteménylapot megkenjük a krém háromnegyedével, feltekerjük, kívülről bekenjük a maradék gesztenyemasszával, és a félretett meggyel díszítjük.
|