Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg cukor; a töltelékhez: 15-15 dkg piros és fehér mag nélküli szőlő, 25 dkg túró, 5 dkg cukor, 0,5 dl vörösbor, 1 tasak zselatinpor (10 g), 2 dl tejszín
Elkészítése:
A 4 tojást szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük 6 deka cukorral.
A fehérjét kemény habbá verjük a maradék 2 deka cukorral. Óvatosan a habhoz adjuk a sárgakrémet és a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsibe simítjuk és középmeleg sütőben megsütjük.
A szőlőket megmossuk és mindkét féléből 10-10 dkg-ot péppé turmixoljuk, majd átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne.
A túrót is turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a szőlőlevet, majd az egészet újra összeturmixoljuk.
A zselatinport a vörösborban felolvasztjuk és a szőlős töltelékhez keverjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt (1-2 óra) a piskótalapra egyenletesen elkenjük, majd feltekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a tekercs tetejét.
A maradék szőlőt félbevágjuk és kidíszítjük vele a sütemény tetejét.