Görögdinnyés piskótaroló
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 7-8 dkg liszt, 2-3 dkg étkezési keményítő, 1 csapott tk. sütőpor, 40 dkg görögdinnyebél (tisztán), 5 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 6-8 csepp citromaroma, 1/2 citrom reszelt héja; a tetejére: porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7-8 deka cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, rászitáljuk, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 37 x 32 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
A piskótát cukorral meghintett nedves konyharuhára borítjuk, majd a ruha szélét ráhajtva hűlni hagyjuk.
A dinnyéből karalébávájóval apró golyókat kanyarítnk ki, és konyhai törlőpapírra téve lecsöpögtetjük.
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a habfixálót. Hozzáadjuk a citromaromát és a citromhéjat, majd a krémet úgy kenjük a piskótára, hogy körben kb. 3 cm-es sávot szabadon hagyunk. A dinnyegolyókat kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a piskótát a konyharuha segítségével a keskenyebbik oldalánál fogva feltekerjük.
Porcukorral meghintve, felszeletelve kínáljuk.
|