PONTY : Borban párolt töltött ponty |
Borban párolt töltött ponty
Hozzávalók 4 személyre: 1 db ponty, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 zsemle, 1 dl tej, 40 g vaj, zsemlemorzsa, 1 evőkanál olaj, 3-4 dl száraz fehérbor, só, bors
Elkészítése:
A halat megmossuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
A szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük.
A tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk. A zúzott fokhagymát, vágott petrezselymet és tojást, sót, borsot hozzáadjuk, jól összedolgozzuk és megtöltjük a halat, bevarrjuk. Kivajazott tálba tesszük, a tetejére kevés vajat rakunk, olajjal meglocsoljuk, borsozzuk, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük.
Aláöntjük a bort, lefóliázzuk, 10 percig pároljuk, majd meglocsoljuk 3 ek. tejjel és fólia nélkül aranybarnára sütjük.
|