PONTY : Pontyszelet burgonyán sütve |
Pontyszelet burgonyán sütve
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg hal, 60 dkg burgonya, 15 dkg főtt rizs, 20 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. piros paprika, 3 dkg só, 1 kk. finomra vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, és egyenlő hosszú szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a burgonyát és a főtt rizst, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megsózzuk, és mérsékelten forró sütőbe téve félig megsütjük.
Ezalatt a halat megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk, majd a félig megsült burgonyára rakosgatjuk, meghintjük egy kis paprikával, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, ráöntjük a tejfölt, és rádaraboljuk a vajat.
Visszatesszük a mérsékelten meleg sütőbe, és 25--30 perc alatt puhára sütjük a halszeleteket.
|