Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Lekváros hajtóka

Hozzávalók (30 db-hoz): 1 adag vajastészta; a töltelékhez: 40 dkg lekvár; a tetejére: 1 tojás
 
Elkészítése:

A vékonyra kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, mindegyikre egy kiskanál lekvárt rakunk és háromszög alakúra hajtjuk.

Tojással megkenjük, forró sütőben sütjük

Pityókás csirke zöldségkörettel

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg filézett csirkemell vagy comb, 1 db padlizsán, 2 db pritaminpaprika, 1-2 db lecsópaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 30 dkg gomba, 4 db cukkini vagy bébitök, 1 citrom leve, 2 kiskanál reszelt citromhéj, 1 dl konyak, só, bors, 1 evőkanál vágott zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, oregano, izsóp, rozmaring), 3-4 evőkanál olaj

A citromlevet és héjat összekeverjük a konyakkal, és a sózott húsfilét beáztatjuk. Legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben.

Közben a padlizsánt és a paprikákat megmossuk, megszurkáljuk és sütőben megsütjük. Amikor már puha a belsejük, lehúzzuk a héjukat.

A padlizsánt kevés páclével és sóval, borssal, fokhagymával összeturmixoljuk.

A paprikát csíkokra vágjuk.

Közben a csirkét kevés olajon, a maradék páclevével, a gombával és a cukkinivel együtt megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész, közben időnként forgassuk meg.

Tálaláskor tegyük rá a padlizsánkrémet és a paprikacsíkokat, köretként pedig a gombát és a cukkinit.

Káposztás gombaleves

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg savanyú káposzta, 30 dkg friss gomba (tinórugomba), 5 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, kevés pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl
 
Elkészítése:
 
A savanyú káposztát feltesszük főni. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, hosszúkásra vagdalt gombát.
 
Az egészet berántjuk vöröshagymás rántással. Még kb. 10 percig főzzük. Végül tejföllel ízesítjük.
 
Böjti időszakon kívül adhatunk hozzá füstölt oldalast vagy kolbászt is.

Körtés párna

Hozzávalók: 60 dkg mélyhűtött leveles tészta, 1 tojás, 6 közepes körte, 1 citrom leve, 12 ek. áfonya, 5 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 ek. cukor, 0,5 dl rum; a tetejére: hámozott mandula
 
Elkészítése:
 
A leveles tésztát kiolvasztjuk.
 
A pudingot elkészítjük a tejjel és a cukorral, és még forrón belekeverjük a rumot, majd hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük, nehogy megbőrösödjön.
 
Az áfonyát kiválogatjuk és megmossuk.
 
A körtét megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát pedig vastagabb szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével.
 
A tésztát belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval 24 darab (12x12 cm-es) négyzetet vágunk ki belőle. 12 négyzetre 1-1 kanál pudingot kanalazunk, ezekre körteszeleteket, majd áfonyát teszünk. A megtöltött négyzetek szélét bekenjük felvert tojással, azután az üresen maradt négyzetekkel beterítjük ezeket körben rá is nyomkodjuk, majd a táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
 
Az alját több helyen megszurkáljuk, a tetejét szintén bekenjük felvert tojással, végül kirakjuk mandulával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Paradicsomos csirkecomb

Hozzávalók  4 személyre: 2 csirkecomb, 20 dkg paradicsom, fél pohár joghurt, 1 fej hagyma, 1 mokkáskanál bazsalikom, kevés reszelt gyömbér, só, 2 evőkanál olaj, 20 dkg sajt

Elkészítése:

A besózva egy-két óráig állni hagyott csirkehúst olajon puhára pároljuk, majd lepirítjuk.

A megmaradt olajban megpároljuk a reszelt hagymát, beletesszük a vékony karikákra vágott paradicsomot, fűszerezzük a bazsalikommal és a gyömbérporral, és 4-5 percig jól összeforraljuk.

A sült húst meleg tálra tesszük, a paradicsomos mártást megkeverjük a joghurttal, ráöntjük a húsra és sajtdarabokkal tálaljuk.

Káposztagulyás

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg húsos szalonna, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt kolbász, 1-1 kk. őrölt kömény, ételízesítő por, pirospaprika, 2 késhegynyi bors, 1 leveskocka, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg burgonya, tejföl
 
Elkészítése:
 
Egy fazékban megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, és kb. 5 percig pároljuk.
 
A karikára vágott kolbászt is beleszórjuk és beleadjuk a fűszereket.
 
1,5 liter vízbe belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük vele a szalonnás-kolbászos alapot és lassan felforraljuk.
 
Közben a káposztát néhány vágással összeaprítjuk, és a forrásban lévő levesbe szórjuk. Kis lángon megvárjuk, amíg újból forr, ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, lefedjük a fazekat, és kb. 25 perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Kókuszos kifli

Hozzávalók: 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3 ek. cukor, 13 dkg vaj/margarin, 2 tojássárgája, 40 dkg liszt, csipetnyi só; a kenéshez: 1 tojás; a töltelékhez: 2 tojásfehérje, 5 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék
 

Elkészítése:

Az édes langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben habosra keverjük a vajat a tojássárgákkal, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a sót. Összegyúrjuk, és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot is, és addíg verjük, amíg fényes nem lesz, ekkor óvatosan beleforgatjuk a kókuszt is.

A tésztát kettévágjuk, és lisztezett deszkán először az egyik felét kerekre nyújtjuk. 5 cikkre vágjuk, szélesebbik felükre egy kevés tölteléket halmozunk, föltekerjük és kifliformára hajlítjuk.

Tetejüket megkenjük a tojással, és egy egy csíkot húzunk rá a töltelékből. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Káposztás tészta sült csirkecombbal

Hozzávalók 4 személyre: 1,5-2 kg csirke alsócomb (20 db), 4 fej hagyma, só, darált bors, 1 dl olaj, 500 g Gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka, 40 dkg káposzta, 1 dl olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt feketebors
 
Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.

Megtisztítjuk a csirkecombokat, lemossuk és leszárítjuk.

A káposztát lereszeljük, sózzuk, és állni hagyjuk 20-30 percet.

A combokat fűszerezzük, a hagymát felkockázzuk, és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk olajjal, teszünk alá vizet, és sütőben megsütjük.

Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Elkeverjük, pici vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk és pároljuk.

Ha elkészült, összekeverjük a kifőtt tésztával, fűszerezzük ha szükséges, és serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a káposztástésztát, mellé a sült csirkecombokat és köré a hagymás szaftot.

Kánikulai kukoricás paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 l paradicsomlé, 4 tojássárgája, 1 ek. méz, só, bors, 2 cső főtt csemegekukorica, 30 dkg kemény paradicsom, 2 húsos zöldpaprika, 2 szál petrezselyem
 
Elkészítése:
 
A lehűtött paradicsomlét keverőtálba öntjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és összeturmixoljuk. Belekeverjük a mézet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül mélyebb porcelántálba öntjük. Letakarjuk és tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
 
A kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a kukoricaszemeket. A paradicsomot apró kockára, a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsom, a paprika és kukorica felét tálkába tesszük, a többit a paradicsomléhez adjuk.
 
Tálaláskor a levesbe dobunk 4-6 jégkockát, majd petrezselyemmel díszítjük, és a félretett zöldségekkel tálaljuk, amelyből ki-ki még ízlése szerint gazdagíthatja levesét.
 
Fokhagymás vajban pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

Káposztás táskák

Hozzávalók a töltelékhez: 60 dkg káposzta, 1 ek. cukor, 4 ek. olaj, só, bors, 1 tojássárgája, 1 ek. liszt; a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj/margarin, 1 csapott ek. só, 1 dl tejföl, 1 kk. cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 tojássárgája; a kenéshez: 1 tojás, 1 kk. olaj
 
Elkészítése:
 
A cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön, folyamatosan kevergetve megpirítjuk (kb. 10-15 perc). Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, megszórjuk a liszttel és összekeverjük.
 
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
 
A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, az eltördelt élesztőt és a tojássárgáját, majd a liszthez adjuk, összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és vízbe mártogatott 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére 1-1 kávéskanálnyi tölteléket púpozunk.
 
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük az olajjal, a fehérjével pedig vékonyan megkenjük a tésztakorongok szegélyét. A tésztaszéleket egymásra hajtjuk-ragasztjuk, a táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, szegélyüket villával cakkosra lenyomkodjuk. Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
 
A táskák tetejét megkenjük az olajos tojássárgájával, villával egy-két helyen megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!