Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Kelbimbóleves sajtgombóccal

Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg sajt, 4 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 krumpli, 40 dkg kelbimbó, 3 húsleveskocka, 1 dl tejföl, só, bors
 
Elkészítése:
 
A sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk ki egy karalábévájóval. A maradék sajtdarabkákat finomra reszeljük.
 
A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk.
 
Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel, és kb. 20 perc alatt megfőzzük.
 
Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a maradék levest botmixerrel krémesre pürésítjük. Belekeverjük a lereszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.
 
Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük, azonnal kínáljuk.

Meggyes-vaníliás táska

Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött leveles tészta, 1 üveg meggybefőtt (370 ml), 2 ek. étkezési keményítő, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 1/2 l tej, 1 tojássárgája, 2 ek. tejszín; a tetejére: porcukor

Elkészítése:

A leveles tésztát felengedjük. Kinyújtjuk, majd 12 darab 12x12 cm-es lapot vágunk belőle. Mindegyik négyzet sarkait középre behajtjuk, és kissé lenyomjuk.

A befőtt levét felfogjuk.

Az étkezési keményítőt négy evőkanál lében csomómentesen elkeverjük. A maradék levet 6 deka cukorral felforraljuk. Állandó keverés mellett belevegyítjük a feloldott keményítőt, összeforraljuk, majd beleforgatjuk a meggyet.

A pudingport 6-7 evőkanál tejben elkeverjük. A maradék tejet a többi cukorral felforraljuk, a tűzhely szélére húzzuk, és belevegyítjük a pudingot. Kevergetve újra felforraljuk.

A pudingot a táskák közepére kanalazzuk, és egy-egy evőkanál kompótot halmozunk rá.

A táskákat két, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 200 fokon, tepsinként 15 percig sütjük.

Rácsra szedjük és porcukorral meghinjük.

Zöldséges makaróni csirkecombbal

Hozzávalók 4 személyre: 8 csirkecomb, 1 csomag makarónitészta, 3 paradicsom, 2 paprika, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 2-3 ek. olívabogyó, 2 ek. étkezési keményítő, őrölt szerecsendió, citromlé, 25 dkg zöldbab, só, bors, (olíva)olaj
 
Elkészítése:
 
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
 
A paprikát finoman felkockázzuk, a zöldbabot megtisztítjuk, a paradicsomot lehéjazzuk és csíkokra vágjuk.
 
A makarónit forrásban lévő sós-olajos vízben megfőzzük.
 
A tejfölt a borral, az olívabogyókkal együtt felforraljuk. Belekeverjük az étkezési keményítőt, és simára főzzük.
 
A mártást sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, és pár csepp citromlével fűszerezzük.
 
Hozzáadjuk a zöldbabot és a paprikát, és roppanósra pároljuk benne.
 
A csirkecombokat kevés olajon hirtelen átsütjük.
 
Az időközben elkészült makarónit leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük és a paradicsommal, csirkecombokkal együtt a mártásba forgatjuk és még egyszer átforrósítjuk.

Karalábé-krémleves

Hozzávalók 4 személyre: kb. 1,2 kg karalábé, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, 2 ek- olaj, 1 ek. petrezselyem, 1,2 l zöldségerőleves (kockából), 1 kis paradicsom, 1 dl tejföl, csipetnyi cukor, só, bors; a díszítéshez: főtt karalábéhasábok
 
Elkészítése:
 
A meghámozott burgonyát és karalábét felaprítjuk.
 
A felkockázott hagymát a forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, rövid ideig együtt pároljuk, majd beleszórjuk a petrezselymet. A levessel felöntve felforraljuk, és fedő alatt 20 percig főzzük.
 
A paradicsom magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk.
 
A levest összeturmixoljuk, és a tejföllel együtt felforraljuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
 
A paradicsomkockákkal és petrezselyemlevéllel megszórjuk, karalábéhasábokkal díszítjük.

Leveles sajtos rudak

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél tasak sütőpor, só, 2 tojás, 25 dkg parmezán vagy ementáli sajt
 
Elkészítése:
 
A lisztet a vajjal, a sütőporral, késhegynyi sóval és kevés vízzel rétestésztává dolgozzuk és kinyújtjuk.
 
A kinyújtott tésztát tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és összehajtjuk.
 
A tésztát újra kinyújtjuk, a beszórást ötször-hatszor ismételjük.
 
Legvégül ujjnyi vastag rudakat formálunk, tojással megkenjük, sóval és sajttal bőven behintjük.
 
A rudakat közepes hőmérsékletű sütőben sárgára sütjük.

Sajtos-csirkés csusza

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 kk. finomra vágott bazsalikom, 8 csirkecomb, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek. vaj/margarin, 1/4 kk. szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom (konzerv), 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

Felforrósítjuk az olajat, bőrös felükkel lefelé beletesszük a megmosott, sóval, borssal meghintett combokat, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Alájuk öntjük a bort, letakarjuk, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.

Mélyebb serpenyőben felhevítjük a vajat, rádobjuk a felszeletelt gombát és az áttört fokhagymát, és élénk tűzön, gyakorta megkeverve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd még 2 percig forraljuk (jócskán levet ereszt!).

A mártáshoz elveszünk a hús alól 1-2 evőkanál zsiradékot, és megfonnyasztjuk benne a felaprított vöröshagymát.

Levével együtt hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a provence-i fűszerkeveréket, sót, borsot, majd élénk tűzön 15 percig forraljuk-sűrítjük, belekeverjük a bazsalikomot, és éppen csak összeforraljuk.

Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a fokhagymás gombára csúsztatjuk. Meglocsoljuk a csirke pecsenyelevével, lazán összekeverjük, és mélyebb tűzálló tálba/tepsibe terítjük.

Rátesszük a csirkecombokat, bevonjuk a paradicsommártással, megszórjuk a sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad.

Kapros krumplileves

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg vegyes zöldség, 1 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg krumpli, 1 ek. margarin, 1 dl tejföl, bazsalikom, 1 csomó kapor, só, bors
 
Elkészítése:
 
A megmosott, karikára vágott zöldséget, a hagymát és a krumplit egy kávéskanál bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezett egy liter vízben puhára főzzük, majd turmixoljuk.
 
Hozzáadjuk a margarint és a tejföllel elkevert, finomra vágott kaprot, és még egyszer felforraljuk.

Lekváros tepertős papucs


 
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg darált tepertő, 25 dkg margarin, 1 kk. só, 4 ek. fehér bor, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 tojás, szilvalekvár
 
Elkészítése:
 
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, bort, tejfölt és jól összedolgozzuk. Elnyújtjuk a tésztát és rákenjük a tepertőt.
 
A tésztát háromszor hajtogatjuk félóránként, majd 2 cm vastagra vágjuk és 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Mindegyikre egy-egy kanál szilvalekvárt teszünk. A tészta ellentétes csücskénél összenyomkodjuk.
 
Tojással megkenjük a tetejüket és forró sütőben megsütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, bort, tejfölt és jól összedolgozzuk. Elnyújtjuk a tésztát és rákenjük a tepertőt.
 
A tésztát háromszor hajtogatjuk félóránként, majd 2 cm vastagra vágjuk és 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Mindegyikre egy-egy kanál szilvalekvárt teszünk. A tészta ellentétes csücskénél összenyomkodjuk.
 
Tojással megkenjük a tetejüket és forró sütőben megsütjük.

Részeges csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg paradicsom, 60 dkg zöldpaprika, 1 csípős-hegyes paprika, 1 nagy fej hagyma, 8 dkg szalonna, 4 nagyobb csirkecomb, só, bors, 2 ek. liszt, 5 ek. olaj, 2 kk. pirospaprika, 1 babérlevél, 1 dl félszáraz fehérbor, 2-3 zál petrezselyem
 
Elkészítése:
 
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.
 
A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a csípős paprika erejét a kívánt csípősség szerint meghagyjuk vagy eltávolítjuk, vékony karikákra szeljük és néhányat félreteszünk a díszítéshez.
 
A csirkecombokat kettévágjuk, bedörzsöljük sóval, borsal, és meghintjük kevés liszttel. A forró olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük az edényből.
 
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felkockázott szalonnát és hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, a babérlevelet és a bort, felforraljuk.
 
Beletesszük a húsdarabokat, majd 20 perc múlva a paprikákat. Mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára pároljuk.
 
A félretett paprikakarikákkal, a finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Káposztás kötött leves

Felteszünk főni személyenként 3 dl vizet, 5 dkg savanyú káposztát és 3 dkg kolbászt.

Amikor a kolbász megfőtt, jól kiadta ízét, kiemeljük, és hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.

Gyúrt tésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk.

Melegített olajban pirospaprikát és őrölt feketeborsot elkeverünk, és ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.

A tésztából 2 cm vastag csíkokat vágunk és hosszában felsodorjuk, majd akkora darabokra vágjuk, hogy csomót tudjunk rá kötni.

Az egészet a káposztás léhez öntjük és megfőzzük, végül hozzáadjuk a felkarikázott főtt kolbászt, és forrón tálaljuk.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!