Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Rumos körtepuffancs

Hozzávalók: 2 nagy kemény körte, 2 tojás, 1,5 dl tej, 0,5 dl rum, 2 ek. reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mk. sütőpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint
 
Elkészítése:
 
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, majd apránként, felváltva, a lisztből, a tejből, a csokoládéból adunk hozzá, ezután a rumot, végül pedig a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
 
Óvatosan beledolgozzuk a meghámozott és lereszelt körtét.
 
A forró olajba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, és 2-3 perc alatt megsütjük.
 
Papírszalvétára szedjük. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg harcsafilé, 10 dkg bacon, 1 evõkanál dijoni mustár, 10 dkg gyöngyhagyma, 1 szál póréhagyma, 60 dkg burgonya, só, bors, zsálya, olaj a sütéshez
 
Elkészítése:
 
A harcsafilét beletekerjük a szalonnába, majd fûszerezzük.
 
A burgonyát apró kockára vágjuk, sós vízben megfõzzük.
 
A mai étel két serpenyõben készül. Az egyikben olajat hevítünk, és megsütjük a harcsát, a másikban pedig megpirítjuk az elõfõzött, kockára vágott burgonyát, hozzátesszük a mustárt, majd rászórjuk a póréhagymát, végül gyöngyhagymát és összekeverjük.

Ovális tányérra tálaljuk, a burgonyához két harcsaszeletet adunk.

Reszelt zöldségleves húsgaluskával

Hozzávalók 4 személyre: 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál petrezselyem, 1 szál friss lestyán (¼ kk. szárított), 1 kis zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 10-12 szem bors, 2 ek. olaj, 25 dkg darált pulykamell, 1 tojás, 1-2 ek. citromlé

Elkészítése:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk.

A sárga- és fehérrépát meg a zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2 gerezd fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a felaprított vöröshagymát, felét a darált húshoz adjuk.

A reszelt zöldségeket a maradék hagymára dobjuk, erős tűzön 3 percig pirítjuk.

Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, beletesszük a teatojást, a lestyánt, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, kissé megsózzuk, felforraljuk.

A darált húst összedolgozzuk a párolt hagymával, a maradék gerezd – áttört – fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel és a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanállal kisebb galuskákat formálunk belőle, és a levesbe szaggatjuk. Félig lefedve az egészet puhára főzzük (20 perc).

Kiemeljük a levesből a teatojást, a lestyánt, a zöldpaprikát és a paradicsomot, utánasózzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, és éppen csak felforraljuk.

Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá.

Hideg túrógombóc epervelővel (Sári Évi - Vacsoracsata)

Hozzávalók: zsíros túró, tejszín, tejföl, vaníliás cukor, citromhéj, kristálycukor, eper, mandulaszeletek

Az epret feldaraboljuk, és jól becukrozzuk. Hűtőbe rakjuk néhány órára, hogy levet engedjen.

A túrót kicsit villával összetörjük és összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a citromhéjjal és a vaníliáscukorral ízlés szerint. Ezt is hűtőbe rakjuk a tálalásig.

A tálalás előtt az eperből néhányat külön rakunk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük.

A túróból fagyiskanállal vagy evőkanállal gombócokat formázunk, tányérra rakjuk és körberakjuk az epervelővel és a különszedett nagyobb darabokkal is. Végül pedig megszórjuk a mandulaszeletekkel.

Csirkemell mozzarellával és paradicsommal sütve, spenótos jázminrizzsel (Sári Évi - Vacsoracsata)

Hozzávalók: csirkemell, mozzarella, paradicsom, jázminrizs, spenót, fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, vaj, olivaolaj, bazsalikom

A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és kicsit állni hagyjuk.

Serpenyőben, vajban elősütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. Minden szeletet beborítunk paradicsommal és mozzarellával és berakjuk a sütőbe. Kb.15 percig sütjük.

Közben a rizset kevés olivaolajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk egy kis vöröshagymát, megsózzuk és lassan készre pároljuk.

A spenótot megmossuk, kis darabokra vágjuk és vajon, fokhagymával megpároljuk. Kicsit pürésítjük és összekeverjük a kész rizzsel.

Tálaláskor díszíthetjük a husikat friss bazsalikommal.

Görög gyümölcsleves (Sári Évi - Vacsoracsata)

Hozzávalók: 1,5 l 100%-os narancslé, 2 dl tejszín, 1 vaníliás cukor, görögdinnye, sárgadinnye, banán, kiwi, barack

A narancslevet összekeverjük a tejszínnel. Fontos, hogy nagyon lassan keverjük, mert különben kicsapódik a tejszín.

Aztán mehet bele a vaníliás cukor és a gyümölcsök, amiket kockára vágtunk.

Két-három órára rakjuk be a hűtőbe.

Almáspite (Farkasházi Réka - Hal a tortán)

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 30 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 35 dkg margarin, 1 citrom héja, pici mandulalikőr. Töltelék: 1.5 kg alma, 1 citrom leve, 3 cs. vaníliás cukor, 1 kanál kristálycukor, mandulalikőr, 1 kanál fahéj

Elkészítés:

Összekeverjük, egyneművé gyúrjuk a tésztát. Két részre kell venni, majd az egyik részt egy kivajazott tepsibe nyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztára ráborítjuk.

A sütit befedjük a másik adag tésztával.

Kb. 180 C-on aranybarnára sütjük.

Bélszín libamájjal, áfonyamártással (Farkasházi Réka - Hal a tortán)

Hozzávalók a bélszínhez: 1 bélszín, 1 fej karikára vágott, vöröshagyma, 1-2 babérlevél, 1 csomag kakukkfű, 1 petrezselyem gyökér karikára vágva, egész bors 10-15 szem, 1-2 szegfűszeg, 1 libamáj

Elkészítés:

Nem fém tál aljába a zöldségek felét a tál aljába, a többit a húsra tesszük. 24 órára hűtőbe rakjuk pácolódni.

A bélszín két végét (fejét, farkát) levágjuk, megtisztítjuk, bedörzsöljük balzsamecettel, nagyszemű sóval és durvára őrölt fekete borssal, szorosan betekerjük fóliába, és egy lezárt dobozban 3 napra a hűtőbe tesszük.

Egyben sütjük meg, alá kevés olívaolajat öntünk és egy szűk merőkanál alaplét, lefedjük, 170 fokon 40 percig puhítjuk, azután 20 perc alatt fedő nélkül készre sütjük. Közben locsolgassuk a levével. Forgatni is kell. Ha kész, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A libamájat 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben 1-2 percig sütjük mindkét oldalát. Ha kész, rárakjuk a bélszínre.

Burgonyapürével és portóis áfonyamártással tálaljuk.

Áfonyamártás:

Hozzávalók: 20 dkg áfonyalekvár, 1dl vörösbor, őrölt bors/csipet, fahéj/csipet, 2-3 dkg vaj

Elkészítés:

Vajat olvasztjuk, rárakjuk az áfonyalekvárt, majd a többi alapanyagot, forraljuk.

Gyöngytyúk leves (Farkasházi Réka - Hal a tortán)

Hozzávalók: 1 gyöngytyúk, zeller, karalábé, 4 petrezselyemgyökér, 4-5 sárgarépa, 2 egész krumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csomag zellerzöld, 1 paradicsom, majoránna, szerecsendió, gyömbér, sáfrány, 1 erőleves kocka, 2 gomba, só

Elkészítés:

Mindent egy nagy edénybe rakunk, és felforraljuk. Fűszerezzük ízlés szerint. Utána lassú tűzön főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem főttek.

Kóstolgatjuk, ízesítjük ha még nem elég ízes.  Levestésztával kínáljuk.

Citromos burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kisebb burgonya, 2 citrom, 1 ek. ecet, 2 ek. húsleves, 1 ek. konyak, 1 csokor petrezselyem, 8 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, só, bors
 
A burgonyát megtisztítjuk és 25 percig sós vízben, héjában fôzzük. Meghámozzuk, és még langyosan 2 cm széles karikákra vágjuk.
 
A citromot kifacsarjuk, levét elkeverjük egy tálban az ecettel, a levessel és a konyakkal.
 
A petrezselymet felaprózzuk és a citromos léhez keverjük, majd az egészet sózzuk, borsozzuk.
 
A fokhagymát finomra aprítjuk és az olívaolajjal együtt a citromos mártáshoz adjuk.
 
Kézi habverôvel jól elkeverjük, majd a mártást a még langyos burgonyára öntjük és tálaljuk.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!