Karamellizált almás morzsatorta
Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg őrölt mandula, 1 tk. őrölt fahéj, 12 dkg vaj, 1 kis üveg méz, 12 dkg lágy zabpehely, 6 alma
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a mandulát a fahéjjal, adjunk hozzá 10 dkg vajat, és ujjaink segítségével alaposan morzsoljuk el. Keverjünk bele 4 evőkanál mézet és a zabpelyhet.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk vékony szeletekre. Terítsük a gyümölcsöt a maradék vajjal kikent edény aljára, és csurgassuk meg egy-két kanál mézzel. A tetejére szórjuk a morzsakeveréket úgy, hogy teljesen betakarja a gyümölcsöt, de ne nyomkodjuk le! Süssük kb. 30 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen, esetleg vanília fagylalttal.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
|