Currys raguleves
Hozzávalók: 30 dkg sovány sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 3 ek. olívaolaj, 25 dkg savanyú káposzta, 2 kicsi piros- és zöldpaprika csíkokra vágva, 2 tk. currypor, 1 babérlevél, 2 dl fehérbor, őrölt bors
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát olívaolajon megpároljuk. Belehelyezzük az átmosott savanyú káposztát, megszórjuk curryporral és őrölt borssal. Beledobjuk a babérlevelet, felengedjük 8 dl vízzel és a borral, majd felforraljuk. Ha felforrt, belehelyezzük az apró kockára vágott húst, és lefedve kis lángon megpuhítjuk. (Aki szereti, tésztát is főzhet bele.)
Tálaláskor tegyük bele a csíkokra vágott paprikákat.
|