Kókuszos sült fagylalt
Hozzávalók 6 személyre: 1 l banánfagylalt, 1 tojás, 11 dkg liszt, 1,9 dl víz, 25 dkg zsemlemorzsa, 2 ek. kókuszreszelék, olívaolaj
Elkészítése:
A fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, majd betesszük pár órára a mélyhűtőbe, hogy jó keményre fagyjon.
Lisztből, tojásból, vízből tésztát keverünk. A zsemlemorzsát összekeverjük a kókuszreszelékkel. A fagylaltgömböket először a tésztába, majd a morzsába forgatjuk. Újra a mélyhűtőbe tesszük néhány órára, és közvetlenül az étkezés előtt forró, bő olajban néhány másodperc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor tejszínhabot, friss gyümölcsöket tehetünk mellé, és jól illik hozzá a karamellmártás is.
|