Sertéshús zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre: 8 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj), 10 dkg cérnametélt (rizstészta), 30 dkg sertésdagadó vékony csíkokra vágva, 1 lilahagyma szeletekre vágva, 2 fokhagymagerezd apróra vágva, 2-3 cm-es friss gyömbérdarab vékony szeletekre vágva, 1 nagy friss piros chilipaprika kimagozva és apróra vágva, 10 dkg bébikukorica hosszában félbevágva, 1 piros kaliforniai paprika kimagozva, apróra vágva, 20 dkg brokkoli kis rózsákra szedve, 15 dkg üveges feketebab-szósz, 10-12 dkg babcsíra
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk a wokban, és a rizstésztát több adagban, adagonként 15-20 másodpercig sütjük benne, amíg felpuffad. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, félretesszük.
Az olajat kiöntjük a wokból, csak 2 evőkanálnyit hagyunk benne. Keverve sütjük benne a húst, a lilahagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit 4-5 percig, vagy amíg a hús megpirul. Hozzáadjuk a kukoricát, a paprikát meg a brokkolit, és 3-4 percig keverve sütjük, míg a zöldségek épp megpuhulnak. Belekeverjük a feketebab-szószt, majd beleforgatjuk a babcsírát, és még 2-3 percig főzzük. A ropogós tésztával a tetején azonnal tálaljuk.
|