Brokkolis cannelloni
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg brokkoli, 1 nagy golyó mozzarella, 20 dkg márványsajt, 10 dkg mascarpone, 1 doboz darabolt paradicsom, 1 ek. finomra vágott bazsalikom, 1 kk. vaj, 16 cannelloni tészta, 5 dkg reszelt parmezán, só, őrölt fehér bors
Elkészítése:
A megmosott brokkolit szedd apró rózsákra, és enyhén sós, lobogó vízbe téve főzd 4-5 percig. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd kihűlni, és vágd apró darabkákra.
A mozzarellát és a márványsajtot vágd kis kockákra, keverd össze a mascarponéval, végül forgasd bele a brokkolit, majd sózd, borsozd.
A paradicsomot villával törd össze, keverd bele a bazsalikomot, a negyedét öntsd kivajazott tűzálló tálba.
A cannellonikat töltsd meg a brokkolis masszával, fektesd szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba. Öntsd rá a maradék paradicsomot, szórd meg a parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig.
1 adag: 694 kcal
|