Lotaringiai spárgatorta
Hozzávalók 1 személyre: 5 dkg kelt tészta, 10-10 dkg fehér és zöld spárga, 15 dkg sovány túró, 1 tojás, 1 ek.natúr krémsajt, 5 dkg pórhagyma; 2 paradicsom, bor- vagy almaecet, kapribogyó, bazsalikom, 1/2 kk olívaolaj
Elkészítése:
5 dkg kelt tésztát nyújtsunk ki, és tegyük egy kisebb sütőformába, majd 50 fokon süssük félkészre.
Közben főzzünk meg 10–10 dkg feldarabolt fehér és zöld spárgát.
Keverjünk össze 15 dkg sovány túrót, 1 tojást, 1 evőkanál natúr krémsajtot és 5 dkg apróra vágott póréhagymát, majd fűszerezzük ízlés szerint. Adjuk hozzá a spárgát és rakjuk a tésztára. 220 fokon süssük 25 percig.
Készítsünk hozzá salátát 2 paradicsomból, 1–1 kávéskanál bor- vagy almaecettel, kapribogyóval, bazsalikommal és fél kávéskanál olívaolajjal ízesítve.
|