Őszibaracklepény
Hozzávalók: 50 dkg őszibarack, 12,5 dkg margarin, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 12 ek. rétesliszt
Elkészítése:
Először begyújtjuk a sütőt, és egy lábaskában beleteszünk egy fél csomag (12,5 deka) margarint, hogy megolvadjon. Közben alaposan kizsírozunk, kilisztezünk egy közepes nagyságú tepsit.
Egy tálba ütünk négy egész tojást, és alaposan kikeverjük 10 deka kristálycukorral. Tovább keverve öntjük hozzá az olvadt, de csak langyos margarint, végül egy deci tejet, amelyben egy csomag sütőport meg egy csomag vaníliás cukrot oldottunk fel. Tovább keverve a tésztamasszát, apránként hozzáadunk még 12 evőkanálnyi réteslisztet, és a tepsibe öntjük. Tetejére egy fél kiló meghámozott, kimagozott, kis kockákra vágott őszibarackot szórunk, és az eddigre már alaposan bemelegedett sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirult. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 3x3 centis kockákra vágva rakjuk tálra.
|