Csülkös babgulyás
2012.01.08. 13:50
Hozzávalók 4 személyre: 1 hátsó füstölt csülök (1,5-2 kg), 70 dkg tarkabab, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg burgonya, 40 dkg vegyes zöldség, 20 dkg zsiradék, 3 gerezd fokhagyma, 4 pirospaprika, cseresznyepaprika, piros arany, liszt a rántáshoz; liszt, tojás, só a csipetkéhez
Elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, diónyi darabokra összevágjuk. 5 percre feltesszük főni, hogy a füstös íze elmenjen, és ne legyen túl sós. Ezt a vizet ne használjuk fel a főzéshez.
A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk az előző este beáztatott tarkababot, a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát. Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz.
A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest.
A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk. (Vizet nem teszünk bele.) A tésztából morzsányi darabokat csipegetünk, és a babgulyásba főzzük. Amint a csipetkék feljönnek a felszínre, elkészült a sűrű leves, és máris lehet tálalni a laktató egytálételt.
1 adag: 1821 kcal
Elkészítési idő: 2 óra + a bab áztatása
|