CSIRKE : Rizses csirke török módra |
Rizses csirke török módra
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke, 1 csésze rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 tojássárgája, petrezselyem, 1 dl tejföl, só, bors, olaj
Elkészítése:
A csirke máját, zúzáját és a hagymát apróra vágva egy kevés olajon megpároljuk. Ráöntjük a rizst, és vízzel föleresztve, sóval, borssal ízesítve puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet. A rizst a csirke hasüregébe töltjük, és mint a grillcsirkét, megsütjük. Ha megsült, ráöntjük a tojássárgával összekevert, sóval, borssal ízesített tejfölt, és 5 percig még a forró sütőben hagyjuk.
A csirkét felvágjuk, hasüregéből a rizst kiszedjük, és köretként tálaljuk.
|