Krinolinnal rakott zöldpaprika
Hozzávalók: krinolin, tojás, tejföl, zöldpaprika, vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, zsír, vaj
Elkészítése:
Kevés zsíron fél fej reszelt vöröshagymát megfonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és hozzáadunk személyenként 25 dkg kockára vágott zöldpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, és egy gerezd szétnyomott fokhagymát teszünk mellé. Kevés vízzel felengedve puhára pároljuk.
Közben személyenként 2 tojást keményre főzünk. Egy tűzálló üvegedényt kivajazunk. Az edény aljára a párolt, ízesített zöldpaprika felét tesszük. Erre helyezzük a karikára vágott kemény tojásokat és a lebőrözött krinolinokat, majd befedjük a zöldpaprika másik felével. Leöntjük finomra vágott petrezselyemmel elkevert tejföllel és néhány percre előmelegített sütőbe tesszük.
|