Parmezánsajtos krémleves
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 1 l tej, 1 tojássárgája, só, őrölt bors; a tálaláshoz: 1 szikkadt zsemle, 1 cs. finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsemlét kis kockákra vágjuk. Serpenyőben felolvasztunk 1 kávéskanálnyi vajat, beletesszük a zsemlekockát, és szép aranysárgára pirítjuk.
A maradék vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halványsárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet és állni hagyjuk.
A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. A pirított zsemlekockával és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 286 kcal
|