Sajtgömbök körtemártással
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb körte, 25 dkg márványsajt, 10 dkg reszelt gouda sajt, 20 dkg szeder (mélyhűtött), 5 dkg pirított, vágott mandula, 5 dkg vágott pisztácia, 1 kis csokor menta, 1/2 dl narancslé, 2 szegfűszeg, 1 kk. fahéj, 5 cl narancslikőr, 1/2 citrom reszelt héja, porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A szedret hagyjuk kiengedni. A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és a húsát apróra vágjuk, és a narancslével, a szegfűszeggel és a fahéjjal kis lábosban, fedő nélkül 5 percig főzzük. A szegfűszeget kidobjuk, a körtét összeturmixoljuk vagy villával áttörjük, belekeverjük a narancslikőrt és hűlni hagyjuk.
Az áttört márványsajtot a reszelt sajttal, a citrom héjával, a mentával alaposan összedolgozzuk. A masszából 12 kis golyócskát formázunk. Felét megforgatjuk a mandulában, a másik felét a pisztáciában.
A körtemártást szétosztjuk 4 tányérra, ráteszünk 2-2 sajtgolyót, szederrel díszítjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
1 adag: 615 kcal, elkészítési idő: 30 perc
|